Vullingen

Wanneer er sprake is van tandbederf of als een tand of kies afbreekt, dan kan de tandarts dit meestal restaureren met een (witte) vulling. Met de vulling wordt de normale functie en vorm van de aangetaste tand of kies herstelt.

Om tand- of kiespijn door gaatjes (cariës) te verhelpen plaatst uw tandarts bij Tandartsprakijk van Laak een vulling, waarmee het probleem snel wordt verholpen.

Wanneer een vulling?

Wanneer er een stukje afgebroken is, u een gaatje heeft of uw tanden meer dan gemiddeld slijten, kunnen we dit met plastische materialen (‘witte vullingen’) oplossen. Zo kunnen we de functie van het gebit herstellen en maken we uw tanden en kiezen weer gezond.

Ook kunnen we met wit vulmateriaal het uiterlijk van uw gebit verfraaien. Met composiet facings (witte vullingen) passen we de kleur en vorm van uw tanden aan. Dit kan een eenvoudig en goed alternatief zijn voor kronen of een beugelbehandeling.

Na de behandeling?

Na het vullen van een tand of kies kan deze de eerste tijd gevoelig zijn. Dit merkt u vooral bij temperatuursverschillen en bij het kauwen van harde dingen, bijvoorbeeld broodkorstjes en nootjes. Hoewel dit vervelend is, is dit niet schadelijk. De klachten verdwijnen in de regel vanzelf. Wanneer u twijfelt, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wordt een vulling vergoed?

Kinderen tot 18 jaar zijn in Nederland vanuit de basisverzekering verzekerd voor het plaatsen van een vulling. Bent u 18 jaar of ouder, dan wordt de behandeling niet vergoed vanuit de basisverzekering. Als u ouder bent dan 18 jaar heeft u daarom een aanvullende tandartsverzekering nodig om deze (deels) kosten te laten vergoeden. Heeft u een aanvullende zorgverzekering maar weet u niet zeker of de kosten worden gedekt? Dit verschilt per verstrekker. Neem daarom contact op met uw zorgverzekeraar of bekijk uw zorgpolis wanneer u zich afvraagt of de tandartskosten wel of niet worden vergoed in uw specifieke situatie.