Periodieke controle

De specialisten van Tandartspraktijk van Laak staan voor u klaar om uw gebit gezond te maken én te houden. Een stralende lach en een gezond gebit zijn goed voor uw zelfvertrouwen en algehele gezondheid.

Ons doel is om u levenslang goed te laten functioneren met uw eigen tanden en kiezen. Door u regelmatig te zien, zorgen we samen voor een gezond en fraai gebit. Eventuele problemen kunnen we in een vroeg stadium detecteren en verhelpen. Zo voorkomen we klachten en uitgebreidere behandelingen.

Wij adviseren u om regelmatig bij uw tandarts langs te gaan voor een periodieke controle. Dit kan, indien nodig, in combinatie met een afspraak bij de mondhygiënist.

Wij stellen het op prijs als u direct bij uw controlebezoek een afspraak maakt voor uw volgende controle. Als dit niet lukt sturen we u een kaartje of e-mail als het weer tijd is voor de periodieke controle.

We adviseren u twee keer per jaar een periodieke controle aan uw gebit te laten uitvoeren door de tandarts, om grote gebitsproblemen te voorkomen.

Wordt een periodieke controle vergoed?

Kinderen tot 18 jaar zijn in Nederland vanuit de basisverzekering verzekerd voor de periodieke controle. Bent u 18 jaar of ouder, dan wordt de behandeling niet vergoed vanuit de basisverzekering. Als u ouder bent dan 18 jaar heeft u daarom een aanvullende zorgverzekering nodig om deze kosten (deels) te laten vergoeden. Heeft u een aanvullende zorgverzekering maar weet u niet zeker of de kosten voor een periodieke controle worden gedekt? Dit verschilt per verstrekker. Neem daarom contact op met uw zorgverzekeraar of bekijk uw zorgpolis wanneer u zich afvraagt of de periodieke controle wel of niet wordt gedekt in uw situatie.