Preventie en mondhygiëne

Bij Tandartspraktijk van Laak vinden we een goede mondverzorging belangrijk. Daarom schenken we veel aandacht aan preventieve behandelingen om gebits- en tandvleesproblemen te voorkomen. Onze mondhygiënistes en preventie-assistentes helpen u hier graag bij. Maak dus gebruik van de expertise van onze specialisten en zorg dat uw mond gezond blijft!

De mondhygiëniste en preventie-assistentes bij Tandartspraktijk van Laak in Uden en Erp helpen u op met goede gebitsverzorging, problemen te voorkomen

Wanneer heb ik een mondhygiënist of preventie-assistent nodig?

Zoals gezegd zijn de meeste problemen aan gebit en tandvlees te voorkomen met een goede gebitsverzorging. Daar komt meer bij kijken dan de meeste mensen zich realiseren. Zo poetst een groot deel van Nederland zijn tanden niet goed. Dit komt door verkeerd gebruik van de tandenborstel of door de verkeerde keuze van tandenborstel. Wist u bijvoorbeeld dat tanden poetsen met een te harde tandenborstel voor terugtrekkend tandvlees kan zorgen? Staat u er dagelijks bij stil dat u minimaal twee minuten aan een stuk uw tanden moet poetsen? En weet u zeker dat alle tanden en kiezen overal goed gepoetst worden? In de praktijk blijkt dat de meeste mensen, ondanks hun goede bedoelingen, wat steekjes laten vallen als het gaat om gebitsverzorging.

Wat doet de preventie-assistent?

De preventie-assistent geeft u uitleg over gebitsverzorging. Zij kan u alles vertellen over het correct gebruik van een tandenborstel, maar ook het gebruik van flossdraad, tandenstokers en ragers. Daarnaast kan de preventie-assistent u adviseren over de invloed van voeding op uw gebit. Met deze adviezen kunt u gaatjes en tandvleesproblemen voorkomen. De preventie-assistent reinigt daarnaast uw gebit boven het tandvlees.