Kroon, brug en implantaat

Bij Tandartspraktijk van Laak helpen we u graag uw tandvlees en gebit mooi en gezond te houden. Soms ontstaat er, bijvoorbeeld door een val, toch schade aan uw tand of kies. Onze specialisten doen er in dit geval alles aan u zo snel mogelijk weer een stralende en gezonde lach te bezorgen. Wanneer de schade te groot is, of er een tand ontbreekt, adviseert de tandarts u mogelijk een kroon, brug of implantaat. Zo heeft u snel weer een prachtig gebit.

Mist u een deel van uw tand of kies? Of is deze helemaal weg? Met het plaatsen van een kroon of brug maken we uw gebit weer mooi en gezond. Tandartspraktijk van Laak helpt u snel en vakkundig.

Wat is een kroon?

Een kroon is een nauwkeurig op maat gemaakt kapje van porselein dat exact over een aangedane tand of kies past. Door inzet van een kroon geven we de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie terug. Dankzij deze behandeling kunnen tanden en kiezen die zwak zijn geworden nog jaren mee. Ook zien tanden en kiezen die verkleurd en/of slecht gevormd zijn er weer prachtig uit.

Wanneer heb je een kroon nodig?

Zoals gezegd bekijken we altijd uw persoonlijke situatie en bespreken we uw voorkeuren. Soms zijn er namelijk meerdere opties mogelijk om een gebitsprobleem op te lossen. Een kroon plaatsen kan een passende oplossing zijn wanneer tanden of kiezen fors beschadigd of uitgebreid gerestaureerd zijn.