Prothese

Heeft u geen eigen tanden of kiezen meer of verkeren deze in zeer slechte staat? Dan kan een gebitsprothese uitkomst bieden. Deze oplossing doet denken aan het bekende kunstgebit.

Een gebitsprothese dient ter vervanging van uw tanden en kiezen die verloren zijn gegaan. De prothese wordt volledig op maat gemaakt en vervaardigd van kunsthars, kunststof of porselein. Soms is een gedeeltelijke prothese voldoende. Wanneer er te veel tanden of kiezen ontbreken, kan worden gekozen voor een volledige prothese of een klikgebit.

Een gebitsprothese is per definitie maatwerk. Wanneer u een prothese nodig heeft komt u daarom eerst op gesprek. De tandarts bekijkt uw gebit en legt de verschillende opties aan u voor. Hierbij zal hij u informeren over de diverse voor- en nadelen. Ook ontvangt u een kostenindicatie.

Bij Tandartspraktijk van Laak zijn we gespecialiseerd in gebitsprotheses. We zorgen ervoor dat na plaatsing van de prothese geen onderscheid te maken is tussen een echt gebit en een prothese.

Moet uw gebit worden vervangen omdat u tanden of kiezen kwijt bent? Tandartspraktijk van Laak helpt u met een op maat gemaakte prothese. Uw gebit is weer mooi en gezond.
Tandartspraktijk van Laak helpt je om beter met je angst voor de tandarts om te gaan. Voorkom dat je angst voor een tandartsbezoek je in de weg staan om je gebit gezond te houden!

Wordt een prothese vergoed?

Een volledige prothese of een klikgebit wordt vergoed vanuit de basisverzekering, u betaalt wel een wettelijke eigen bijdrage. Een gedeeltelijke prothese wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Om deze kosten (deels) te laten vergoeden, heeft u een aanvullende zorgverzekering nodig. Heeft u een aanvullende zorgverzekering maar weet u niet zeker of de kosten gedekt worden? Dit verschilt per verstrekker. Neem daarom contact op met uw zorgverzekeraar of bekijk uw zorgpolis wanneer u zich afvraagt of de kosten worden gedekt in uw situatie.